Συνταγή για πεντανόστιμους κεφτέδες μελιτζάνας με παρμεζάνα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτοί οι κεφτέδες μελιτζάνας είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς κεφτέδες με κρέας. Είναι εύκολοι στην παρασκευή τους και ιδανικοί για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι. Ρίξτε αλάτι πάνω από τις μελιτζάνες και αφήστε τις να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τις στραγγισμένες μελιτζάνες και σοτάρετε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά ψωμιού και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες.
  7. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  8. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σως.

Συμβουλές:

Exit mobile version