Συνταγή για πεντανόστιμους κεφτέδες μελιτζάνας με παρμεζάνα

Αυτοί οι κεφτέδες μελιτζάνας είναι μια υγιεινή και γευστική εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς κεφτέδες με κρέας. Είναι εύκολοι στην παρασκευή τους και ιδανικοί για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια – Ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά ψωμιού
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους και βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι. Ρίξτε αλάτι πάνω από τις μελιτζάνες και αφήστε τις να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τις στραγγισμένες μελιτζάνες και σοτάρετε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά ψωμιού και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες.
  7. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίστε τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  8. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σως.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στους κεφτέδες, όπως πιπεριές, καρότα ή κολοκυθάκια.
  • Αντί για φρυγανιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη βρώμη ή τριμμένο ψωμί.
  • Μπορείτε να ψήσετε τους κεφτέδες στους 180°C για 20-25 λεπτά, αντί να τους τηγανίσετε.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη στο μείγμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK