Συνταγή για νόστιμο κέικ με δαμάσκηνα

Συνταγή για νόστιμο κέικ με δαμάσκηνα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή για κέικ με δαμάσκηνα είναι η ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό επιδόρπιο, με υπέροχο άρωμα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το μείγμα μετά την προσθήκη του αλευριού, για να μην γίνει το κέικ σκληρό. Φροντίστε να κατανείμετε ομοιόμορφα τα δαμάσκηνα στο κουρκούτι για να έχετε μια ισορροπημένη γεύση σε κάθε κομμάτι.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 20-22 εκ. ή ένα μακρόστενο ταψί.
  3. Στον κάδο του μίξερ ή με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα (περίπου 3-5 λεπτά).
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
  6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και των αυγών, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ή με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  7. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα δαμάσκηνα, αραδιάστε τα μισά στον πάτο της φόρμας (με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω) και τα υπόλοιπα ανακατέψτε απαλά στο κουρκούτι. Αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα, ανακατέψτε τα κομμάτια στο κουρκούτι μαζί με τους ξηρούς καρπούς (αν χρησιμοποιείτε).
  8. Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε για 40-50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγει καθαρή.
  9. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  10. Πασπαλίστε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Το κέικ είναι νόστιμο σκέτο ή συνοδευόμενο από γιαούρτι, παγωτό ή σαντιγί.
Exit mobile version