Συνταγή για νόστιμες κροκέτες με μαύρα φασόλια και φρέσκια σάλτσα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Μεταμορφώστε τα κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια και το κατεψυγμένο καλαμπόκι σε τραγανές και πικάντικες κροκέτες, μέσα σε λίγα λεπτά. Σερβίρετε με ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού, σαλάτα με λάχανο – καρότο και φέτες λάιμ.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Λιώστε τα μαύρα φασόλια με το κύμινο σε ένα μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν ολόκληρα φασόλια. Προσθέστε το καλαμπόκι και το 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το μείγμα ντομάτας στο μείγμα μαύρων φασολιών.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη μέχρι να καλυφθούν τα φρυγανιά με λάδι.
  5. Πλάστε το μείγμα φασολιών σε 8 μπάλες των περίπου 1/2 φλιτζανιού. Πιέστε ελαφρά κάθε μπάλα φασολιών στο μείγμα με τα φρυγανιά, γυρίζοντας την για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις μπάλες στο λαδωμένο ταψί.
  6. Ψήστε τις κροκέτες μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατέψτε το αβοκάντο στο υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Σερβίρετε τη σάλτσα με τις κροκέτες.
Exit mobile version