Συνταγή για νόστιμες κροκέτες με μαύρα φασόλια και φρέσκια σάλτσα

Μεταμορφώστε τα κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια και το κατεψυγμένο καλαμπόκι σε τραγανές και πικάντικες κροκέτες, μέσα σε λίγα λεπτά. Σερβίρετε με ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού, σαλάτα με λάχανο – καρότο και φέτες λάιμ.

Υλικά

  • 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια των 425 γραμμαρίων
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1/4 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά ψωμιού
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά καυτερό), χωρισμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Λιώστε τα μαύρα φασόλια με το κύμινο σε ένα μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν ολόκληρα φασόλια. Προσθέστε το καλαμπόκι και το 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το μείγμα ντομάτας στο μείγμα μαύρων φασολιών.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη μέχρι να καλυφθούν τα φρυγανιά με λάδι.
  5. Πλάστε το μείγμα φασολιών σε 8 μπάλες των περίπου 1/2 φλιτζανιού. Πιέστε ελαφρά κάθε μπάλα φασολιών στο μείγμα με τα φρυγανιά, γυρίζοντας την για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις μπάλες στο λαδωμένο ταψί.
  6. Ψήστε τις κροκέτες μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατέψτε το αβοκάντο στο υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Σερβίρετε τη σάλτσα με τις κροκέτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK