Μεταμορφώστε τα κονσερβοποιημένα μαύρα φασόλια και το κατεψυγμένο καλαμπόκι σε τραγανές και πικάντικες κροκέτες, μέσα σε λίγα λεπτά. Σερβίρετε με ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού, σαλάτα με λάχανο – καρότο και φέτες λάιμ.
Υλικά
- 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια των 425 γραμμαρίων
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 1/4 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά ψωμιού
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά καυτερό), χωρισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Λιώστε τα μαύρα φασόλια με το κύμινο σε ένα μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν ολόκληρα φασόλια. Προσθέστε το καλαμπόκι και το 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και το αλάτι. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το μείγμα ντομάτας στο μείγμα μαύρων φασολιών.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι φρυγανιά, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη μέχρι να καλυφθούν τα φρυγανιά με λάδι.
- Πλάστε το μείγμα φασολιών σε 8 μπάλες των περίπου 1/2 φλιτζανιού. Πιέστε ελαφρά κάθε μπάλα φασολιών στο μείγμα με τα φρυγανιά, γυρίζοντας την για να καλυφθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις μπάλες στο λαδωμένο ταψί.
- Ψήστε τις κροκέτες μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατέψτε το αβοκάντο στο υπόλοιπο μείγμα ντομάτας. Σερβίρετε τη σάλτσα με τις κροκέτες.