Συνταγή για νόστιμα και υγιεινά vegan μπέργκερ

Αναζητάτε μια συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό burger; Δοκιμάστε αυτή την απλή συνταγή για vegan μπέργκερ και εμπλουτίστε την με τα υλικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε νιφάδες καυτερής πιπεριάς, ξύσμα λεμονιού ή άλλα μυρωδικά για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι ή ½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 στέλεχος σέλερι ή ¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια 400 γραμμαρίων, στραγγισμένα και στεγνωμένα
  • 1-2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (γκαράμ μασάλα)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. πολέντα, κουσκούς ή τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Στρογγυλά ψωμάκια για burger ή πίτες, μαρούλι, ντομάτα και σάλτσες της επιλογής σας για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό και το μεγαλύτερο μέρος των ρεβιθιών σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντρή πάστα. Μην το παρακάνετε, η υφή θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο τραχιά από το χούμους. Λιώστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και ανακατέψτε τα με την πάστα μαζί με το γκαράμ μασάλα, τον πελτέ ντομάτας, το αλεύρι και την πολέντα. Αλατοπιπερώστε καλά.
  2. Πλάστε το μείγμα σε τέσσερα μπιφτέκια. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά – μπορείτε να τα αφήσετε και στο ψυγείο όλη τη νύχτα, εάν θέλετε. Η πολέντα χρειάζεται χρόνο για να απορροφήσει τυχόν επιπλέον υγρά
  3. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές. Προσπαθήστε να μην τα χειρίζεστε πάρα πολύ, καθώς θα είναι αρκετά μαλακά όταν είναι ζεστά. Σερβίρετε τα μέσα σε ψωμάκια για burger ή πίτες, με μαρούλι, ντομάτα και τις σάλτσες που επιθυμείτε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ