Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί και φρέσκο άνηθο

Συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί και φρέσκο άνηθο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί και φρέσκο άνηθο είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για ορεκτικό, μεζέ ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα. Το ψήσιμο στο φούρνο αναδεικνύει τις γεύσεις και κάνει τα μανιτάρια τρυφερά, ενώ η γέμιση λιώνει και αποκτά ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Καθαρίστε απαλά τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί ή χαρτί κουζίνας.
  2. Αφαιρέστε προσεκτικά τα κοτσάνια τους και ψιλοκόψτε τα.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε την 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  6. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα σοταρισμένα κοτσάνια και το κρεμμύδι με τη θρυμματισμένη φέτα, τη τριμμένη γραβιέρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώστε ελαφρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η φέτα είναι ήδη αλμυρή. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
  7. Τοποθετήστε τα καπέλα των μανιταριών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίστε κάθε καπέλο με το μείγμα τυριού.
  8. Ραντίστε τα γεμιστά μανιτάρια με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ροδίσει ελαφρά η γέμιση.
  9. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά, γαρνίροντας με λίγο φρέσκο άνηθο.
Exit mobile version