Τα μακαρόνια με κιμά σόγιας είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι. Μην ξεχάσετε να στραγγίξετε τον κιμά σόγιας, γιατί η σάλτσα θα βγει νερουλή. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί νηστίσιμο ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.
Υλικά για τη συνταγή
- 300 γρ. κιμάς σόγιας
- 500 γρ. μακαρόνια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τη συνταγή
- Μουλιάζετε τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζετε καλά και τον πιέζετε με τα χέρια σας, για να φύγει η περίσσεια υγρασία.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιμά σόγιας και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Σβήνετε με το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και αφήνετε να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
