Συνταγή για λαχταριστό σουφλέ με σπανάκι – Η ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας τις γιορτές

Αυτή η συνταγή για λαχταριστό σουφλέ με σπάνακι είναι γεμάτη με νόστιμα υλικά, όπως ψιλοκομμένο κατεψυγμένο σπανάκι, τυρί παρμεζάνα και κρεμώδες μασκαρπόνε. Είναι ιδανική για το πρωινό ή το μεσημεριανό σας γεύμα, αλλά και για οποιαδήποτε περίσταση όταν θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε ένα γεύμα, με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Πρόκειται για ένα εύκολο σουφλέ που θα σας λύσει τα χέρια, αφού μπορείτε να το ψήσετε αργά τη νύχτα ή το πρωί πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας. Έτσι, όταν πρέπει να ετοιμάσετε ένα εορταστικό γεύμα, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Συστατικά

Οδηγίες μαγειρέματος 

  1. Ετοιμάζουμε το σπανάκι: Τοποθετούμε το σπανάκι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και πιέστε το καλά πάνω από τον νεροχύτη για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βράζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε με το σπανάκι και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φαίνεται στεγνό, για περίπου 2 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το τυρί και αλατοπιπερώνουμε: Κρατάμε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα με το σπανάκι. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο μείγμα με σπανάκι σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Συναρμολογούμε το σουφλέ: Χτυπάμε τα αυγά, το half-and-half, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι, το 1/4 φλιτζανιού μείγμα με σπανάκι, 1/4 φλιτανιού παρμεζάνα, το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος τα μισά από τα αγγλικά muffins. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω το μείγμα με σπανάκι και μασκαρπόνε. Σκεπάζουμε με υπόλοιπα αγγλικά μάφιν.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών από πάνω και στη συνέχεια πιέζουμε προς τα κάτω τα αγγλικά muffins ώσπου να βυθιστούν. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 12 ώρες.
  8. Ψήνουμε και σερβίρουμε: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

*Τι είναι το half-and-half και πώς φτιάχνεται

Το το half-and-half ή μισό-μισό είναι ένας συνδυασμός από γάλα και κρέμα γάλακτος. Λόγω του γάλακτος δεν μπορεί να χτυπηθεί σε σαντιγί, όπως η κρέμα γάλακτος. Όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει πλούσια γεύση σε διάφορες συνταγές.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να φτιάξετε half-and-half στο σπίτι:

Οδηγίες

Για να φτιάξετε half-and-half, απλώς ανακατέψτε καλά τα υλικά σε ένα μπολ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αναλογία θέλετε, ανάλογα με την επιθυμητή συγκέντρωση λίπους στη συνταγή.

Exit mobile version