Συνταγή για λαχταριστές μπριζόλες λάχανου με κρούστα παρμεζάνας: Ο πιο νόστιμος τρόπος να απολαύσετε το λάχανο

Αναζητάτε μια συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο λαχανικών; Αυτές οι τρυφερές μπριζόλες λάχανου με επικάλυψη παρμεζάνας είναι η ιδανική επιλογή. Αρωματισμένα με ξύδι βαλσάμικο και μυρωδικά, αποτελούν ένα απολαυστικό κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό για κρέας.

Επιπλέον, η συνταγή αυτή είναι απλή στην παρασκευή της και έτοιμη σε λιγότερο από μία ώρα. Αξιοποιεί όλο το λάχανο, αφού τα κομμάτια που θα περισσέψουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτα την επόμενη μέρα.

Υλικά

  • 1 μικρό πράσινο λάχανο (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4 κουταλάκια του γλυκού γλάσο βαλσάμικου (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C και τοποθετήστε τη σχάρα στο τρίτο επίπεδο προς τα κάτω. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Αφαιρέστε τυχόν χαλαρά εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Κόψτε τη βάση και κόψτε το λάχανο σε 4 μπριζόλες (πάχους 2,5 εκ.).
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το αλάτι.
  4. Αλείψτε το μείγμα ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές των σνίτσελ λάχανου. Τοποθετήστε τα στο έτοιμο ταψί.
  5. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάτω, γυρίζοντας το ταψί μπρος-πίσω στη μέση του ψησίματος.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  7. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Με μια ευλύγιστη μεταλλική σπάτουλα, γυρίστε προσεκτικά τα σνίτσελ λάχανου. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα παρμεζάνας πάνω από τα σνίτσελ (περίπου 2 κουταλιές σούπας σε κάθε μπριζόλα).
  8. Ψήστε για ακόμα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ροδίσει το μείγμα τυριού, γυρίζοντας το ταψί μπρος-πίσω στη μέση του ψησίματος.
  9. Γαρνίρετε με επιπλέον μαϊντανό, αν θέλετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ