Αναζητάτε μια εύκολη και γευστική συνταγή; Αυτά τα λαχταριστά μπέργκερ με χαλούμι είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό ή ένα ξεχωριστό γεύμα. Το χαλούμι και τα μανιτάρια portobello συνδυάζονται υπέροχα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μανιτάρια portobello, καθαρισμένα και χωρίς τα κοτσάνια
- 200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγούρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
- Χυμός από 1 λάιμ
- 4 κ.σ. χούμους
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
- 4 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε μία γκριλιέρα ή το μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Αλείψτε τα μανιτάρια με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώστε τα καλά.
- Τοποθετήστε τα στη γκριλιέρα ή το μπάρμπεκιου και ψήστε τα για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Εν τω μεταξύ, αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι στις φέτες χαλούμι και στις κομμένες πλευρές των ψωμιών μπριός.
Ψήστε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι και δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε καλά. - Για τη συναρμολόγηση των μπέργκερ: Τοποθετήστε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό από τα ψωμάκια μπριός και απλώστε πάνω το χούμους.
- Προσθέστε τις φέτες ντομάτας, το μαρούλι και το χαλούμι.
- Ρίξτε από πάνω το μείγμα κρεμμυδιού-ντομάτας, σκεπάστε με το πάνω μέρος από τα ψωμάκια μπριός και απολαύστε αμέσως.