Συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια

Βαρεθήκατε τα κλασικά πιάτα με κοτόπουλο; Η νόστιμη και εύκολη συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το πιάτο με κοτόπουλο είναι μια γιορτή για τα μάτια και τα χείλη. Τα σπαράγγια δίνουν έντονο χρώμα και φρέσκια γεύση, ενώ η τριμμένη παρμεζάνα, ο φρέσκος μαϊντανός και ο βασιλικός προσφέρουν μια κομψή τελευταία πινελιά στο πιάτο. Μπορείτε να το φτιάξετε νωρίς το πρωί και να το έχετε έτοιμο όταν επιστρέψετε από τη δουλειά σας.

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα στήθη κοτόπουλου, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα στήθη κοτόπουλου.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το σκόρδο και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα σπαράγγια, τα μπιζέλια και την κρέμα στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί.
  7. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς και η σάλτσα να πήξει.
  8. Πασπαλίστε με παρμεζάνα, μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Tips:

Μερικές επιπλέον συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια:

Exit mobile version