Συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια

Βαρεθήκατε τα κλασικά πιάτα με κοτόπουλο; Η νόστιμη και εύκολη συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το πιάτο με κοτόπουλο είναι μια γιορτή για τα μάτια και τα χείλη. Τα σπαράγγια δίνουν έντονο χρώμα και φρέσκια γεύση, ενώ η τριμμένη παρμεζάνα, ο φρέσκος μαϊντανός και ο βασιλικός προσφέρουν μια κομψή τελευταία πινελιά στο πιάτο. Μπορείτε να το φτιάξετε νωρίς το πρωί και να το έχετε έτοιμο όταν επιστρέψετε από τη δουλειά σας.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 2 ¼ κιλά)
  • 1 ½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα και κομμένα σε κομμάτια 2 ιντσών
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα στήθη κοτόπουλου, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα στήθη κοτόπουλου.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το σκόρδο και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα σπαράγγια, τα μπιζέλια και την κρέμα στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί.
  7. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς και η σάλτσα να πήξει.
  8. Πασπαλίστε με παρμεζάνα, μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Tips:

  • Για να κάνετε αυτό το πιάτο πιο υγιεινό, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος 2% ή 1%.
  • Εάν δεν έχετε λιαστές ντομάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φλιτζάνι νωπές ντομάτες, ψιλοκομμένες.
  • Για να προσθέσετε ακόμα πιο γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο θυμάρι ή ρίγανη στη σάλτσα.

Μερικές επιπλέον συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο κρεμώδες κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια:

  • Για να ροδίσουν ωραία τα στήθη κοτόπουλου, φροντίστε να τα μαγειρέψετε σε δυνατή φωτιά.
  • Μην προσθέσετε όλα τα υγρά στη σάλτσα ταυτόχρονα. Προσθέστε πρώτα τα ντοματίνια και το σκόρδο και αφήστε τα να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά, πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου. Αυτό θα βοηθήσει να αναπτύξει η γεύση των ντοματίνων.
  • Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα σπαράγγια και τα μπιζέλια στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να μην μαλακώσουν πολύ.
  • Για να ολοκληρώσετε τη γεύση του πιάτου, σερβίρετε με παρμεζάνα, μαϊντανό και βασιλικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ