Συνταγή για κέικ με βατόμουρα: Μια γλυκιά απόλαυση

Πηγή φωτογραφίας: uliana-kopanytsia/unsplash

Αυτή η συνταγή για κέικ με βατόμουρα είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της και θα σας χαρίσει ένα αφράτο και γευστικό γλυκό με γέμιση από ζουμερά φρούτα.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε τη βανίλια.
  5. Εναλλάξ προσθέστε το αλεύρι με το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατέψετε υπερβολικά.
  6. Απλώστε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα. Πασπαλίστε με τα μισά βατόμουρα. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.
  7. Ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή όταν μπει στο κέντρο του κέικ.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Exit mobile version