Συνταγή για κεφτεδάκια λουκάνικου – Ένα ρετρό ορεκτικό που θα κάνει το επόμενο πάρτι σας αξέχαστο

Συνταγή για κεφτεδάκια λουκάνικου - ένα αξέχαστο ρετρό ορεκτικό που θα κάνει το επόμενο πάρτι σας αξέχαστο. Φωτογραφία: Freepik

Συνταγή για κεφτεδάκια λουκάνικου - ένα αξέχαστο ρετρό ορεκτικό που θα κάνει το επόμενο πάρτι σας αξέχαστο. Φωτογραφία: Freepik

Θεωρούμε την περίοδο των γιορτών ως την εποχή του χρόνου με τις περισσότερες συναθροίσεις και πάρτι. Ωστόσο, γιορτές και συγκεντρώσεις διοργανώνονται σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υπάρχει το Πάσχα την άνοιξη, τα μπάρμπεκιου και τα πάρτι στην πισίνα το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για αυτό, αξίζει να έχετε μια λίστα με πιάτα-πασπαρτού, όπως εύκολα ορεκτικά και λαχταριστά finger food, για να τα ετοιμάζετε ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά είναι τα κλασικά κεφτεδάκια λουκάνικου. Αυτό το απλό, αλμυρό σνακ είναι εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του και εγγυημένα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μια μερίδα στο σπίτι. Συμβουλή: Ετοιμάστε τα διπλάσια γιατί θα εξαφανιστούν αμέσως.

Τι είναι τα Sausage Balls;

Αυτό το ρετρό ορεκτικό υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η απλή βάση του αποτελείται από μόλις τρία συστατικά—λουκάνικο, τυρί και μείγμα για μπισκότα (biscuit mix)—γεγονός που το έχει καταστήσει βασικό πιάτο για το σπίτι εδώ και χρόνια.

Ενώ πολλοί προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην κλασική συνταγή, η ιδέα παραμένει η ίδια.

Τα κεφτεδάκια λουκάνικου και τυριού είναι εύκολα στην παρασκευή, μπορούν να προετοιμαστούν από πριν και είναι πάντα επιτυχία.

Τι να σερβίρετε με τα Sausage Balls;

Τα κεφτεδάκια λουκάνικου και τυριού είναι αλμυρά, με νότες γλυκύτητας ή πικάντικης γεύσης ανάλογα με τον τύπο λουκάνικου που χρησιμοποιείτε, οπότε συνδυάζονται καλά με μια ποικιλία από σάλτσες ντιπ.

Η σάλτσα ράντσο (ranch dressing), η σάλτσα μπάρμπεκιου και το κέσο (queso – σάλτσα τυριού) είναι μερικά από τα αγαπημένα. Άλλες προτάσεις είναι η σάλτσα μουστάρδας με μέλι (honey mustard) ή η μαρινάρα.

Μπορείτε να το ετοιμάσετε ως πιάτο για μπραντς ή «βραδινό-πρωινό» (brinner) μαζί με αβγά, και τα σερβίρω με σιρόπι σφενδάμου στο πλάι. Αν τα σερβίρετε ως φαγητό για πάρτι ή λιχουδιά, επιλέξτε μια καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου και πικάντικη καστανή μουστάρδα.

Υλικά

Πώς να φτιάξετε τα Sausage Balls

Προθερμάνετε τον φούρνο στους περίπου 175°C – 180°C με αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το λουκάνικο, το τυρί, το σχοινόπρασο και το μείγμα για μπισκότα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέστε γάλα λίγο-λίγο μέχρι να γίνει υγρό και να κολλάει μεταξύ του.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πλάστε 20-24 μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και τοποθετήστε τα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Σερβίρετε ζεστά με τις αγαπημένες σας σάλτσες.

Μπορώ να καταψύξω τα Sausage Balls;

Ναι! Φτιάξτε τα μπαλάκια λουκάνικου σύμφωνα με τη συνταγή, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και καταψύξτε τα.

Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να τα ψήσετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν για περίπου 15 λεπτά και ψήστε τα.

Απαραίτητα Εργαλεία

Οι καλύτερες συμβουλές για τα Sausage Balls

Η καλύτερη συνταγή για Sausage Balls

Υλικά

Οδηγίες

Exit mobile version