Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό με σάλτσα – Το μυστικό για την απόλυτη ισορροπία

Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό από σεφ βραβευμένο με Michelin. Φωτογραφία: Freepik

Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό από σεφ βραβευμένο με Michelin. Φωτογραφία: Freepik

Γλυκόξινο χοιρινό για να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Μία παραδοσιακή συνταγή από την Κίνα με ιδιαίτερο άγγιγμα.

Μια κλασική κινέζικη συνταγή που έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο. Το γλυκόξινο χοιρινό, παρότι συχνά θεωρείται «δυτικοποιημένο», είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια την τραγανή υφή του κρέατος με την ισορροπία γλυκού και ξινού στη σάλτσα του.

Υλικά (για 4 μερίδες)

Για τη μαρινάδα:

Εκτέλεση:

Μαρινάρισμα:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέστε το χοιρινό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Αφήστε το στο ψυγείο όλη νύχτα.

Τηγάνισμα:

Περνάτε τα κομμάτια χοιρινού πρώτα από το χτυπημένο αυγό και έπειτα από το κορν φλάουρ. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά (περίπου 3 λεπτά).

Σάλτσα:

Σε κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ξίδι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, το λεμόνι, τη σάλτσα Worcestershire και το αλάτι, μέχρι να δέσει ελαφρώς και να καλύπτει την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Κρατήστε τη σάλτσα στην άκρη.

Λαχανικά:

Σερβίρισμα:

Μεταφέρετε σε πιάτο και ρίξτε πάνω από κάθε κομμάτι λίγο τραγανό λάδι τσίλι για έξτρα άρωμα και ένταση.

Συνοδευτικό:

Ταιριάζει υπέροχα με τηγανητό ρύζι ή απλό ρύζι ατμού.

Exit mobile version