Συνταγή για εύκολη μους σοκολάτας: Ένα γλυκό με 2 μόνο υλικά που θα λατρέψετε

Αυτή η εύκολη μους σοκολάτας δύο συστατικών είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο, εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας μόνο κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια απολαυστική γλυκιά μους που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για την συνταγή

  • 1 1/2 φλυτζάνι κρύα παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, μοιρασμένη
  • 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας καλής ποιότητας ή χοντροκομμένη σοκολάτα (170 γρ.)

Επιλογές γαρνιτούρας:

τριμμένη σοκολάτα ή τραγανές επικαλύψεις, όπως ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή καραμέλα

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  3. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Χτυπάμε τη σοκολάτα και την κρέμα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Τοποθετούμε την υπόλοιπη 1 κούπα κρύα κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  6. Μεταφέρουμε 1/2 φλιτζάνι από το σαντιγί σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για να γαρνίρουμε τη μους πριν τη σερβίρουμε.
  7. Συνεχίζουμε να χτυπάμε την υπόλοιπη σαντιγί μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  8. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο κρύο μείγμα σοκολάτας με μια μεγάλη σπάτουλα σε τρεις δόσεις.
  9. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια.
  10. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 έως 4 ώρες πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή ψιλοκομμένα φουντούκια, αν θέλουμε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ