Συνταγή για χριστουγεννιάτικη ψητή γαλοπούλα – Θα είναι το αστέρι του εορταστικού τραπεζιού

Η τέλεια συνταγή της Mary Berry για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, γεμιστή με βότανα και κρεμμύδια, δημιουργεί το ιδανικό κεντρικό πιάτο για ένα παραδοσιακό δείπνο Χριστουγέννων.

Το βούτυρο και οι φέτες λεμονιού κάτω από την πέτσα ποτίζουν τη γαλοπούλα και βοηθούν να μην στεγνώσει κατά το ψήσιμο.

Πάντα αφήνετε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να το απολαμβάνετε στο πιο ζουμερό του σημείο.

Υλικά

Μέθοδος

Συμβουλές Συνταγής

Οι χρόνοι ψησίματος για τις γαλοπούλες ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο εκτροφής και τη φυλή της γαλοπούλας.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ξεπαγώσετε μια γαλοπούλα;

Βάζετε νερό στο ταψί για τη γαλοπούλα;

Πρέπει η γαλοπούλα να είναι σκεπασμένη ή ακάλυπτη κατά το ψήσιμο;

Μπορείτε να μαγειρέψετε τη γαλοπούλα από την προηγούμενη μέρα;

Exit mobile version