Ψάχνετε μια γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή; Αυτές οι μπουκιές σολομού με μέλι και μουστάρδα στο air fryer είναι η ιδανική επιλογή. Φτιάχνονται πανεύκολα και γίνονται ανάρπαστες σε κάθε τραπέζι. Η μοναδική γεύση του σολομού συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκόξινη σάλτσα μουστάρδας με μέλι, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
- 450 γραμμάρια σολομός, χωρίς πέτσα, κομμένος σε μπουκιές
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα με μέλι
Οδηγίες
- Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον σολομό, το λάδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε τον καρυκευμένο σολομό στο καλάθι της φριτέζας αέρα.
- Τηγανίστε στο air fryer για 4 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε ελαφρά τα κομμάτια σολομού με μέλι και μουστάρδα. Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα σε κάθε μπουκιά.
- Τηγανίστε στο air fryer μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα με ένα πιρούνι, για περίπου 4 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
