Συνταγή για μπιφτέκια φακής με καρύδια και φρέσκο μαϊντανό

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτά τα vegan μπιφτέκια φακής με καρύδια και φρέσκο μαϊντανό είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μαϊντανό με ρίγανη αν προτιμάτε. Σερβίρετε με μια κουταλιά σάλτσα μουστάρδας και πατάτες για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό γεύμα.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, πασπαλίστε με αλάτι και πολτοποιήστε το με την πλάτη του μαχαιριού.
  2. Ψιλοκόψτε τα καρύδια σε ένα μπλέντερ.
  3. Προσθέστε το ψωμί, το μαϊντανό, το πιπέρι και την πάστα σκόρδου.
  4. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν χονδρά ψίχουλα. Προσθέστε τις φακές και τη σάλτσα Worcestershire.
  5. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  6. Φτιάξτε τέσσερα μπιφτέκια (περίπου 1/3 φλιτζανιού το καθένα).
  7. Ζεστάνετε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  8. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν από κάτω, για 2 έως 4 λεπτά.
  9. Γυρίστε τα προσεκτικά και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  10. Ρίξτε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι γύρω από τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και να ζεσταθούν καλά, για 4 έως 6 λεπτά ακόμα.
  11. Σερβίρετε σε ψωμάκια με μαρούλι, ντομάτα ή πιπεριά και κρεμμύδι.
Exit mobile version