Συνταγή για απολαυστικό σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από τον κλασικό γύρο με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι. Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική πανδαισία με πλούσιες γεύσεις και υφές. Ο ζουμερός γύρος, οι τραγανές πατάτες και το δροσερό τζατζίκι δημιουργούν μια τέλεια ισορροπία σ΄ αυτό το κλασικό και αγαπημένο ελληνικό γεύμα.

Η συνταγή της Michelle McGlinn είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν νόστιμο σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι.

Γιατί να επιλέξετε αυτή τη συνταγή:

Συνταγή για σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι 

Υλικά

Για το κρέας

Για το τζατζίκι

Για τη συναρμολόγηση

Οδηγίες για τη συνταγή

Για να φτιάξουμε τον γύρο:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου
  2. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να να γίνουν σαν πάστα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού, τον κιμά, τη φρυγανιά και τα καρυκεύματα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
  4. Πιέζουμε το μείγμα με τον κιμά σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε το λίπος και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Μόλις κρυώσει, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες.

Για να φτιάξουμε το τζατζίκι:

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον άνηθο.

Για να φτιάξουμε τις πατάτες:

  1. Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Απλώνουμε τηγανητές πατάτες και γύρο σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  2. Περιχύνουμε με τζατζίκι, ντομάτα και κρεμμύδι σε φέτες πριν το σερβίρουμε.

Exit mobile version