Συνταγή για απολαυστική καρυδόπιτα

Συνταγή για απολαυστική καρυδόπιτα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Η καρυδόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με υπέροχη γεύση. Μπορείτε να την γαρνίρετε με γλυκιά κρέμα γάλακτος, παγωτό βανίλια ή ζεστή σάλτσα σοκολάτας για μια επιπλέον δόση απόλαυσης. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ξαναφτιάξει καρυδόπιτα. Με αυτή την απλή συνταγή βήμα-βήμα, ακόμα και οι αρχάριοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Οδηγίες

Για την παρασκευή του κέικ:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Αλείψετε ένα ταψί 23×33 εκ. με βούτυρο. Πασπαλίστε με αλεύρι, απομακρύνοντας την περίσσεια.
  3. Χτυπήστε τα αυγά και τη ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατέψτε καλά.
  5. Αδειάστε στο προετοιμασμένο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια.
  6. Ψήστε μέχρι να ροδίσει καλά και να σφίξει, για περίπου 40 λεπτά.

Ετοιμάστε το σιρόπι:

  1. Τοποθετήστε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε σε δυνατή φωτιά.
  2. Στύψτε λεμόνι στο σιρόπι και προσθέστε το μισό λεμόνι στην κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε το μισό λεμόνι.
  4. Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, περιχύστε το με το σιρόπι.
  5. Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά.
  6. Σερβίρετε με γλυκιά κρέμα γάλακτος (και/ή παγωτό βανίλια ή σάλτσα σοκολάτας), εάν επιθυμείτε.
Exit mobile version