Συνταγή για απολαυστικά σάντουιτς με φαλάφελ και τζατζίκι – Νόστιμα και εύκολα στην προετοιμασία

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτά τα λαχταριστά πιτάκια με φαλάφελ και τζατζίκι είναι γεμάτα γεύση χάρη στην πλούσια σάλτσα γιαουρτιού και τα λαχανικά τουρσί. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα λαχανικά, το μείγμα για φαλάφελ και το τζατζίκι από πριν, για εύκολα γεύματα το μεσημέρι και το βράδυ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Υλικά για τη συνταγή

Για τα λαχανικά τουρσί

Για τα φαλάφελ

Για το τζατζίκι

Άλλα υλικά

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε τα λαχανικά τουρσί: Ανακατέψτε τα καρότα, το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Για να ετοιμάσετε τα φαλάφελ: Βάλτε τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το αλεύρι, το κύμινο και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ψιλοκόψτε το, σταματώντας μία ή δύο φορές για να ξύσετε τα πλαϊνά, μέχρι να σχηματιστεί ένα χοντρό μείγμα που κρατάει μαζί όταν το πιέζετε. (Το μείγμα θα είναι υγρό). Χρησιμοποιώντας ένα γενναιόδωρο ¼ φλιτζάνι κάθε φορά, φτιάξτε 8 μπιφτέκια από το μείγμα ρεβιθιών.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν οι πάτοι και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά, 4 έως 5 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, 2 έως 4 λεπτά ακόμη.
  4. Εν τω μεταξύ, για να ετοιμάσετε τη σάλτσα τζατζίκι και να σερβίρετε τα σάντουιτς: Ανακατέψτε το γιαούρτι, το αγγούρι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. Μοιράστε τα λαχανικά και τα μπιφτέκια στις μισές πίτες και σερβίρετε με το τζατζίκι.

Συμβουλές

Exit mobile version