Συνταγή για ανάποδο κέικ με ροδάκινο και μέλι – Ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό

Πηγή φωτογραφίας: anita-austvika/unsplash

Αυτό το ανάποδο κέικ συνδυάζει τα γευστικά ροδάκινα με μια ελαφρώς πικάντικη νότα μελιού, δημιουργώντας ένα εύκολο και απολαυστικό επιδόρπιο που θα τους εντυπωσιάσει όλους. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια για έξτρα δόση απόλαυσης.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Καλύψτε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ. (με βάθος 5 εκ.).
  2. Ζεστάνετε το μέλι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι (αν το χρησιμοποιείτε), 1/4 φλιτζάνι βούτυρο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα του μελιού να μειωθεί ελαφρώς και τα ροδάκινα να αρχίσουν να καραμελώνονται, 10 έως 12 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια έτοιμη φόρμα και απλώστε το σε ομοιόμορφο στρώμα.
  3. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν αφράτα, περίπου 3 λεπτά. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά, ένα προς ένα. Προσθέστε τη βανίλια.
  4. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μείγμα του αλευριού σε 3 δόσεις, εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού, χτυπώντας μέχρι να ενωθούν ελαφρά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το κουρκούτι πάνω από τα ροδάκινα και απλώνετε απαλά σε μια ομοιόμορφη στρώση.
  5. Ψήστε μέχρι να βγει καθαρή μια ξύλινη λαβή που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του κέικ, για 30 έως 35 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά. Αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο. Σερβίρετε με παγωτό, αν θέλετε.

 

Exit mobile version