Συνταγή για αφράτα μάφιν με καραμέλα και μήλο

Αναζητάτε μια εύκολη συνταγή για γλυκό; Τα μάφιν με καραμέλα και μήλο του διάσημου σεφ James Martin είναι η ιδανική επιλογή. Αυτά τα αφράτα μίνι κέικ φτιάχνονται γρήγορα και είναι τέλεια για κάθε περίσταση.

Υλικά για τη συνταγή

  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 240 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κομμάτια καραμέλας (από το εμπόριο)

Οδηγίες 

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Στρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες με χάρτινες φόρμες ψησίματος.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά μην το παρακάνετε.
  5. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρώς.
  6. Χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα του μείγματος, γεμίστε κάθε θήκη μάφιν κατά ένα τέταρτο. Από πάνω τοποθετήστε μερικά κομμάτια καραμέλας. Καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε οι θήκες να είναι περίπου μισογεμάτες.
  7. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ή μέχρι τα μάφιν να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ψημένα, μπορείτε να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν – αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
  8. Μεταφέρετε τα μάφιν σε σχάρα για να κρυώσουν. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK