Πρωτότυπη συνταγή για αλμυρά μπισκότα με τυρί και δενδρολίβανο – Χρειάζονται μόνο 12 λεπτά ψήσιμο

Συνταγή για αλμυρά μπισκότα με τυρί και δενδρολίβανο - Χρειάζονται μόνο 12 λεπτά ψήσιμο

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους; Αυτά τα αλμυρά μπισκότα με τυρί και δεντρολίβανο είναι η ιδανική επιλογή. Με μόλις λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, θα έχετε έτοιμα τα πιο νόστιμα μπισκότα.

Υλικά για τη συνταγή

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 – 160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  3. Ανακατέψτε το τυρί και το δεντρολίβανο, στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
  4. Όταν το μείγμα αρχίσει να δένει, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε σε μια ομοιογενή ζύμη.
  5. Πάρτε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού, πλάστε τα σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
  6. Εναλλακτικά, ανοίξτε τη ζύμη ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας, κόψτε τα σε σχήματα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ψήστε για 12 έως 14 λεπτά.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μετακινήσετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Αυτά τα μπισκότα σερβίρονται καλύτερα την ημέρα παρασκευής τους, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.
Exit mobile version