Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας σε 10 λεπτά με ένα απλό κόλπο

Ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα εργασία. Τις περισσότερες φορές μέσα στο φούρνο συσσωρεύονται υπολείμματα καμμένων τροφών ή πιτσιλιές από λάδι και άλλοι επίμονοι λεκέδες. Η συσσωρευμένη βρωμιά μπορεί να μειώσει την απόδοση του φούρνου, να υποβαθμίσει τη γεύση των αγαπημένων σας φαγητών αφήνοντας δυσάρεστες οσμές ή σε ακραίες καταστάσεις να προκαλέσει καπνό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το φούρνο σας προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορεί να κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Το κόλπο αυτό είναι να προθερμάνετε το φούρνο σας πριν τον καθαρίσετε.

Η προθέρμανση του φούρνου βοηθά να μαλακώσουν τα επίμονα υπολείμματα λίπους και τροφίμων, καθιστώντας πιο εύκολο το τρίψιμο τους και τον καθαρισμό του εσωτερικού της συσκευής.

Για να καθαρίσετε τον φούρνο σας με αυτό το κόλπο, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Ξεκινήστε αφαιρώντας τις σχάρες του φούρνου και τα υπολείμματα φαγητού που κρύβονται μέσα.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας σε μέτρια θερμοκρασία, ιδανικά κάτω από τους 90 βαθμούς Κελσίου. Ο στόχος δεν είναι να ζεσταθεί πολύ ο φούρνος, αλλά να μαλακώσουν τα υπολείμματα λίπους ή τροφίμων και όχι να βλάψετε την εσωτερική επίστρωση του φούρνου.
  3. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, σβήστε το φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει εντελώς, για πάνω από 45 λεπτά.
  4. Όταν ο φούρνος κρυώσει εντελώς θα μπορέσετε να τον καθαρίσετε εύκολα και με ασφάλεια.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί και ένα φυσικό καθαριστικό για να τρίψετε τα υπολείμματα.

Εάν ο φούρνος σας είναι ιδιαίτερα βρώμικος, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού. Απλά ανακατέψτε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα υπολείμματα και αφήστε την να δράσει για περίπου 30 λεπτά πριν τρίψετε.

Με αυτό το απλό κόλπο, μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο σας σε 10 λεπτά ή λιγότερο και να τον διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ