Πώς να καθαρίσετε σωστά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Μια από τις επιφάνειες που αγγίζουμε πολύ κάθε μέρα είναι το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας. Έτσι, μαζεύονται συχνά ψίχουλα, σκόνη και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή ή αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή, για να αποφύγετε πιθανές ζημιές ή προβλήματα.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό ή μικρό μεταλλικό εργαλείο, όπως ένα πλαστικό μαχαιράκι ή μια πλαστική κάρτα, για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τη σκόνη από τις εσοχές μεταξύ των πλήκτρων. Βάλτε το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε ανάμεσα στα πλήκτρα και προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη βρωμιά ή τη σκόνη.
  3. Χρησιμοποιήστε μια συσκευή πεπιεσμένου αέρα (διατίθεται στα καταστήματα φωτογραφικών ειδών και υπολογιστών) για να απομακρύνετε την σκόνη ή υπολείμματα τροφών.
  4. Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες ή κολλημένες ουσίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ισοπροπυλικής αλκοόλης σε ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισοπροπυλική αλκοόλη ακριβώς όπως και το οινόπνευμα. Να βρέξετε με αυτήν μία μπατονέτα, ή ένα βαμβακερό πανί και να τρίψετε όλα τα πλήκτρα, αλλά και την βάση του πληκτρολογίου που θεωρητικά είναι πολύ πιο βρώμικη από τα πλήκτρα.
  5. Αφού καθαρίσετε την επιφάνεια των πλήκτρων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ελαφρά εμποτισμένο με νερό ή απολυμαντικό για να σκουπίσετε το πληκτρολόγιο.

Σημείωση: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πληκτρολόγιο σας, καθώς ορισμένα πληκτρολόγια μπορεί να έχουν διαφορετικές οδηγίες καθαρισμού.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Ωστόσο, η συχνότητα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την χρήση του και τις συνθήκες.

Σαν γενικός κανόνας, συνιστάται να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο σας περίπου μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απόκριση των πλήκτρων, την εμφάνιση λεκέδων ή νιώθετε ότι είναι βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίζετε πιο συχνά.

Επιπλέον, αν είστε εκτεθειμένοι σε περιβάλλον με υψηλή σκόνη, καπνό ή άλλους ρύπους, τότε μπορεί να χρειαστεί να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο σας πιο συχνά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ