Πώς να φτιάχνετε πάντα τέλεια βραστά αυγά που ξεφλουδίζονται εύκολα

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε πάντα τέλεια βραστά αυγά, που ίσως δεν έχετε ξανακούσει. Αν προσθέσετε ελαιόλαδο στο νερό που βράζετε τα αυγά, τότε θα έχετε τέλεια βραστά αυγά, κάθε φορά. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το κέλυφος των αυγών είναι πορώδες και το λάδι εισχωρεί στο κέλυφος δημιουργώντας ένα φράγμα. Έτσι, το κέλυφος γλιστράει εύκολα και το αποτέλεσμα είναι απίθανο.

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει εκατομμύρια τρόπους για να βράσετε τα αυγά, με αποτέλεσμα να απογοητευτείτε, να εκνευριστείτε και να στέκεστε πάνω από τον κάδο απορριμμάτων για ώρες προσπαθώντας να τα ξεφλουδίσετε. Αυτό έχει συμβεί σε πολλούς.

Το ΜΥΣΤΙΚΟ για να φτιάξετε τέλεια βρασμένα αυγά που ξεφλουδίζονται εύκολα

Το απλό μυστικό για να τέλεια βρασμένα αυγά είναι να προσθέσετε ένα ελαιόλαδο στο νερό όταν τα βράζετε. Απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι οποιουδήποτε τύπου στο νερό και θα έχετε αυγά που ξεφλουδίζονται εύκολα κάθε φορά.

Αυτό συμβαίνει γιατί το λάδι σχηματίζει ένα φράγμα ανάμεσα στο κέλυφος του αυγού και του ασπραδιού. Το φράγμα που δημιουργείται από το λάδι εμποδίζει το ασπράδι να κολλήσει στο κέλυφος καθιστώντας πιο εύκολο το ξεφλούδισμα.

Γιατί η χρήση του ελαιόλαδου βοηθάει στο εύκολο ξεφλούδισμα των βρασμένων αυγών;

Το θέμα με τα αυγά είναι ότι το κέλυφος τους είναι πορώδες.

Με την πάροδο του χρόνου, εάν δεν χρησιμοποιηθούν, ο αέρας θα εισχωρήσει στα αυγά και το εσωτερικό θα στεγνώσει/εξατμιστεί. Στην πραγματικότητα, για να ελέγξετε αν τα αυγά σας έχουν χαλάσει, θα πρέπει να τα βυθίσετε στο νερό. Εάν επιπλέουν, έχουν χαλάσει, αφού έχει μπει αέρας μέσα.

Η πορώδης φύση του κελύφους των αυγών είναι αυτό που καθιστά αυτή τη μέθοδο αποτελεσματική: το λάδι διεισδύει στο κέλυφος ακριβώς ανάμεσα στο ασπράδι και το κέλυφος/μεμβράνη, δημιουργώντας ένα ολισθηρό φράγμα που κάνει το ξεφλούδισμα του αυγού ΠΟΛΥ εύκολο.

Πώς να φτιάξετε εύκολα τέλεια βρασμένα αυγά με λάδι

  • Πρώτα, βράστε νερό (αρκετό για να καλύψετε πλήρως τα αυγά) με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Μόλις το νερό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια βράση. Εάν είναι πολύ βραστό το νερό, τα κελύφη των αυγών μπορεί να σπάσουν.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα προσεκτικά με ένα κουτάλι στο νερό.
  • Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας σε 13 λεπτά. Αυτή είναι η μαγική στιγμή για βραστά αυγά που δεν είναι παραβρασμένα.
  • Ενώ τα αυγά βράζουν, προετοιμάστε ένα μπολ με πάγο και νερό – αρκετό νερό για να καλύψετε τα αυγά και αρκετό πάγο (περίπου ένα ταψί) ώστε να παραμείνει κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Στο τέλος του καθορισμένου χρόνου, αφαιρέστε τα αυγά απευθείας από το βραστό νερό και μεταφέρετέ τα στο μπολ με πάγο. Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό είναι απαραίτητο για να ξεκολλάνε εύκολα τα αυγά.
  • Μετά από περίπου 5 λεπτά, αφαιρέστε τα αυγά από το μπολ με τον πάγο και είτε φυλάξτε τα στο ψυγείο, είτε ξεφλουδίστε τα.
  • Όταν είστε έτοιμοι να τα ξεφλουδίσετε, κυλήστε το αυγό στον πάγκο για να σπάσετε το κέλυφος και ξεφλουδίστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Το νερό βοηθά να ξεπλυθούν τυχόν μικρά κομμάτια κελύφους που παραμένουν πάνω στα αυγά και κάνει λίγο πιο εύκολο το ξεφλούδισμα.

Ακολουθώντας τις παραπάνω χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να φτιάχνετε πάντα τέλεια βρασμένα αυγά που ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ