Πώς να διατηρήσετε τις πετσέτες σαν καινούργιες, σύμφωνα με τους ειδικούς στα ξενοδοχεία

Οι πετσέτες μπορεί να χάσουν την απαλότητά τους και να αποκτήσουν άσχημη μυρωδιά, μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλές και αφράτες σαν καινούριες, για περισσότερο καιρό.

Ο Nic Shacklock από την Online-Bedrooms είπε: «Πολλές φορές είναι δυσάρεστο όταν οι πετσέτες αρχίζουν να χαλάνε και να έχουν μια άσχημη μυρωδιά μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Ακόμη και μετά το πλύσιμο, η άσχημη μυρωδιά μπορεί να παραμείνει ενώ παράλληλα η υφή να αλλοιωθεί. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε μεθόδους καθαρισμού που ακολουθούν τα ξενοδοχεία και τα σπα για να διατηρούν σε άριστη κατάσταση τα λευκά είδη τους».

«Προϊόντα όπως το λευκό ξύδι, η χλωρίνη ή το μαλακτικό για τα υφάσματα είναι μερικοί από τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δώσετε νέα ζωή στις πετσέτες σας. Οι πετσέτες θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε δύο χρόνια, αλλά μπορούν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μερικούς μήνες ακόμη χρησιμοποιώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές», επισημαίνει ο ειδικός.

Τα απλά κόλπα για απαλές και αφράτες πετσέτες σαν καινούριες

  • Λευκό ξύδι
  • Διπλό απορρυπαντικό
  • Πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Μαγειρική σόδα

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό μαλακτικό που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλές και αφράτες σαν καινούριες. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των δυσάρεστων οσμών. Σύμφωνα με τον ειδικό, η χρήση λευκού ξιδιού είναι ένα δημοφιλές κόλπο που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία και τα σπα για να διατηρήσουν τα λευκά είδη τους σε άριστη κατάσταση.

Προσθέστε 2-3 φλιτζάνια λευκό ξύδι στο πλύσιμο μαζί με το κανονικό σας απορρυπαντικό. Το λευκό ξύδι θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα έλαια από τις πετσέτες, αποκαθιστώντας την απαλή τους υφή.

Αν οι πετσέτες σας έχουν μια άσχημη μυρωδιά, προσθέστε 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στο πλύσιμο και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά πριν τις ξεπλύνετε.

Διπλό απορρυπαντικό

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας πεντακάθαρες είναι να χρησιμοποιήσετε διπλό απορρυπαντικό. Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η τριβή κατά το πλύσιμο, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο υλικό της πετσέτας.

Ο ειδικός εξήγησε: «Για να έχουν απαλή υφή οι πετσέτες, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού υφασμάτων σε μια πλύση για να ενισχύσετε την πολυτελή αίσθηση. Η χρήση διπλής ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί, επίσης, να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής στις πετσέτες καθώς μειώνει την τριβή κατά το πλύσιμο, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο υλικό».

Πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες

Το να πλένετε τις πετσέτες σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς, των οσμών και των υπολειμμάτων σαπουνιού, διατηρώντας τις σαν καινούριες.

Ενώ τα περισσότερα απορρυπαντικά λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το πλύσιμο σε υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ότι αφορά τις πετσέτες.

  • Αποτρέπει τη συσσώρευση αφρού από το σαπούνι: Ο αφρός σαπουνιού μπορεί να συσσωρευτεί στις πετσέτες με την πάροδο του χρόνου, κάνοντάς τις σκληρές και δύσκαμπτες. Το πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του αφρού σαπουνιού, διατηρώντας τις πετσέτες απαλές.
  • Αφαιρεί τα υπολείμματα σαπουνιού: Το σαπούνι μπορεί να παραμείνει στις πετσέτες μετά το πλύσιμο, προκαλώντας μια άσχημη υφή και μυρωδιά. Το πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων σαπουνιού, διατηρώντας τις πετσέτες καθαρές και φρέσκες.
  • Αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες: Το πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και των λεκέδων από τις πετσέτες, διατηρώντας τις καθαρές. Σύμφωνα με τον ειδικό, η “ιδανική θερμοκρασία” για το πλύσιμο των πετσετών είναι μεταξύ 40 και 60 βαθμών Κελσίου.

Μαγειρική σόδα

Εάν οι πετσέτες σας εξακολουθούν να έχουν δυσάρεστες οσμές μετά το πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να τις εξαλείψετε. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό μαλακτικό που μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων, κάνοντας τις πετσέτες να φαίνονται “ολοκαίνουργιες”.

Για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα προκειμένου να μαλακώσετε τις πετσέτες σας, προσθέστε 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα στο πλύσιμο μαζί με το κανονικό σας απορρυπαντικό. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών και στη διατήρηση της απαλής αίσθησης στις πετσέτες σας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλές και αφράτες, σαν καινούριες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ