Περιοδεία ετοιμάζει ο Χρήστος Νικολόπουλος για τα 60 χρόνια της καριέρας του

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες και μουσικούς του λαϊκού κυρίως ρεπερτορίου. Φέτος συμπληρώνει μία μεγάλη καριέρα 60 ετών και για αυτό πρόκειται να πραγματοποιήσει μία περιοδεία στην χώρα, με την συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων λαϊκών τραγουδιστών, που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Έχουν ήδη κλειστεί οι παρακάτω ημερομηνίες και πρόκειται να ανακοινωθούν και άλλες:

  • Τετάρτη 12 Ιουνίου: Πάτρα – Παμπελοποννησιακό στάδιο
  • Τετάρτη 26 Ιουνίου: Ηράκλειο – Παγκρήτιο στάδιο
  • Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλονίκη – Θέατρο Γης
  • Αρχές Σεπτεμβρίου (2 ημέρες): Αθήνα

Επίσης, σύντομα θα ανακοινωθεί και από που θα γίνονται προπωλήσεις εισιτηρίων.

Χρήστος Νικολόπουλος 60 χρόνια

Κλείνοντας να σημειώσω ότι το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου, “Στων Αγγέλων τα Μπουζούκια”, το θεωρώ ένα πραγματικό blues κομμάτι, με έναν ρυθμό που θα μπορούσε άνετα να περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, με πολυμελή μπάντα κρουστών και μεγάλο brass section και την αγγελική μελωδία να ανεμίζει από πάνω αρμονικά και αβίαστα. Τονίζω ότι δεν ισχύει ο μύθος ότι τα ρεμπέτικα είναι blues. Μπορεί να έχουν κοινά κοινωνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι blues. Αυτό όμως το κομμάτι είναι blues!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Χ (Twitter): @IosifAvramoglou – Facebook.com/avramoglou – Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ