Όταν η Μαρινέλλα συνάντησε τον Πελέ

Πρόκειται για μία συνάντηση που δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστή επί χρόνια, αλλά είναι γεγονός. Η Μαρινέλλα είχε συναντηθεί με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, τον θρυλικό Πελέ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η συνάντηση τους δεν έγινε σε κάποια επίσκεψη του Πελέ στην Αθήνα, αλλά στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τότε που ο μεγάλος αθλητής ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ήταν Οκτώβριος του 1968 όταν η Μαρινέλλα βρισκόταν στη Βραζιλία εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της χώρας. Η μεγάλη μας τραγουδίστρια είχε λάβει μέρος στο φεστιβάλ με το τραγούδι

«Αν θες να ‘ρθείς (Άνοιξε φτερά)», σε μουσική του Γεράσιμου Λαβράνου και στίχους της Ελπίδας Περικλάκη, κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο «Καλύτερης Καλλιτεχνικής Παρουσίας».

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ