Οπτική ψευδαίσθηση: Τεστ προσωπικότητας – Τι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε στη φωτογραφία;

Η οπτική ψευδαίσθηση της ημέρας αποτελεί και ένα τεστ προσωπικότητας. Είστε φιλόδοξος ή πεισματάρης; Εξαρτάται από αυτό που βλέπετε με την πρώτη ματιά σε αυτή την φωτογραφία.

Το παρακάτω βίντεο του Charles Meriot κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχοντας δεκάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok.

«Τι είδες πρώτα;» ρωτά το TikToker ο Charles Meriot για την ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία φαίνονται αφηρημένα λευκά και μαύρα σχήματα, με φόντο τα κτίρια μιας πόλης.

οπτική ψευδαίσθηση
Προσοχή ακολουθεί spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Όσοι βλέπουν με την πρώτη ματιά στη φωτογραφία ένα κοστούμι, είναι «φιλόδοξοι και θέλουν να πετύχουν», ενώ «δουλεύουν πολύ σκληρά».  Δυστυχώς,  μπορεί επίσης να είναι «λίγο ρηχοί μερικές φορές», εξηγεί ο Meriot.

Αντίθετα, όσοι στη βλέπουν μια γυναικεία μίνι φούστα και μακριά γυμνά πόδια, αυτό σημαίνει ότι είναι «τολμηροί και ανεξάρτητοι» και μπορεί να είναι «πραγματικά πεισματάρηδες» στο να αποκτήσουν τα πράγματα που θέλουν», σύμφωνα με το βίντεο.

Η συγκεκριμένη οπτική ψευδαίσθηση έχει μεγάλη απήχηση στο TikTok με έναν έκπληκτο χρήστη να σχολιάζει: «Πώς είσαι πάντα τόσο ακριβής;»

«Είδα πρώτα το πόδι», ανέφερε ένας άλλος. «Αντί για πεισματάρης… θα πω ότι είμαι αποφασισμένος. Όταν βάζω έναν στόχο, δεν θα τον αφήσω να φύγει μέχρι να τον πετύχω».

Η ανάλυση μπορεί να έχει εκπλήξει τους χρήστες του TikTok, όμως ο Meriot αμέλησε να αποκαλύψει εάν έχει κάποια επιστημονική βάση όλο αυτό.

οπτική ψευδαίσθηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ