Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κρυμμένο ζώο σε 6 δευτερόλεπτα

Ακόμη και οι πιο έμπειροι στην επίλυση γρίφων, μπερδεύονται με αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  Πρέπει να έχετε πολύ καλή παρατηρητικότητα και εξαιρετικές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρετε να την λύσετε.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη ευφυίας θα βρουν το καβούρι σε 10 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα σημείο κάπου στο δάσος. Υπάρχουν παντού φύλλα και ξερόχορτα. Κάπου κρύβεται μία δηλητηριώδης οχιά. Μπορείς να την βρεις σε 6 δευτερόλεπτα;

Μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι, με όραση 20/20, θα καταφέρουν να εντοπίσουν το ζώο που κρύβεται στα φύλλα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα. Είναι μία δύσκολη οπτική ψευδαίσθηση και λέγεται ότι μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να την λύσει.  Πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά την φωτογραφία, σαρώνοντας κάθε γωνία. Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα! Βρείτε το επικίνδυνο ζώο, που είναι καμουφλαρισμένο σε 6 δευτερόλεπτα!

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε παρατηρητικότητα ντετέκτιβ θα βρείτε το κόργκι με το καπέλο σε 8 δευτερόλεπτα

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε την οχιά σε 6 δευτερόλεπτα δείτε την λύση στην εικόνα παρακάτω.

Οπτική ψευδαίσθηση

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ