Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε τις ικανότητες του Σέρλοκ Χολμς θα βρείτε τον κάκτο σε 7 δευτερόλεπτα

Για να λύσετε αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση, που έχει δυσκολέψει ακόμη και τους πιο δυνατούς λύτες, χρειάζεστε ικανότητες αντάξιες του διάσημου Σέρλοκ Χολμς.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε παρατηρητικότητα ντετέκτιβ θα βρείτε την γάτα σε 5 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε ένα φυτώριο γεμάτο με γλάστρες και λουλούδια. Κάπου βρίσκεται και ένας κάκτος. Μπορείτε να τον εντοπίσετε σε μόλις 7 δευτερόλεπτα;

Ο κάκτος είναι καμουφλαρισμένος με το περιβάλλον οπότε είναι δύσκολο να τον εντοπίσετε. Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει τον βάτραχο σε 6 δευτερόλεπτα

Ο χρόνος ξεκινά τώρα. Έχετε 7 δευτερόλεπτα. Καλή τύχη.

Οπτική ψευδαίσθηση

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο οι άνθρωποι με ματιά γερακιού θα βρουν την λευκή κάλτσα σε 8 δευτερόλεπτα

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος σας τελείωσε! Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να βρουν τον κάκτο. Όσοι δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν, μπορούν να δουν τη λύση στην παρακάτω εικόνα.

 

Οπτική ψευδαίσθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ