Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε αετίσια ματιά θα βρείτε την πεταλούδα σε 10 δευτερόλεπτα

Ακόμη και οι πιο έμπειροι στην επίλυση γρίφων, μπερδεύονται με αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πρέπει να έχετε πολύ καλή παρατηρητικότητα και εξαιρετικές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρετε να την λύσετε.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να βρει την κηρομπογιά σε 6 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα λιβάδι με λουλούδια. Κάπου βρίσκεται μία πεταλούδα. Μπορείς να την βρεις σε 10 δευτερόλεπτα;

Πρέπει να παρατηρήσετε προσεκτικά την φωτογραφία, σαρώνοντας κάθε γωνία. Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα! Βρείτε την πεταλούδα σε 10 δευτερόλεπτα!

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο 1 στους 5 ανθρώπους μπορεί να βρει τα κλειδιά σε 7 δευτερόλεπτα

Οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι θα βρουν την σφυρίχτρα σε 6 δευτερόλεπτα

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε την πεταλούδα δείτε την λύση στην εικόνα παρακάτω.

Οπτική ψευδαίσθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ