Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχεις αετίσια μάτια θα βρεις την γάτα σε 9 δευτερόλεπτα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία οπτική ψευδαίσθηση που έχει μπερδέψει ακόμη και τους πιο… εκπαιδευμένους αναγνώστες.  Σε αυτή την εικόνα, βλέπετε ένα κατάστημα με εργαλεία. Κάπου ανάμεσα στα αντικείμενα είναι ύπουλα κρυμμένη μία γάτα Μπορείτε να την εντοπίσετε μέσα σε 9 δευτερόλεπτα;

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο «Σέρλοκ Χολμς» θα βρεις την κατσίκα σε 10 δευτερόλεπτα

Πόση ώρα θα σας πάρει για να βρείτε αυτό το χαριτωμένο μικρό πλασματάκι που κάπου χαλαρώνει και μας κρύβεται;

Η εικόνα δημοσιεύτηκε από ένα κατάστημα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, που διαφήμιζε τα προϊόντα του. «Έχουμε και την κρυμμένη Έμμα», έγραφε το tweet που δεν έδινε καμία ένδειξη για το πού κρυβόταν η γάτα. Οι χρήστες του διαδικτύου ξετρελάθηκαν και στους περισσότερους πήρε αρκετά λεπτά για να την βρουν.

Εσείς θα τα καταφέρετε;  Πρέπει να είστε πολύ παρατηρητικοί, αν και όταν την εντοπίσετε, θα καταλάβετε ότι η γάτα ήταν μπροστά στα μάτια σας.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείς να βρεις την γάτα σε 9 δευτερόλεπτα;

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Ο χρόνος τελείωσε! Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Οι υπόλοιποι θα δουν τη λύση παρακάτω.

Για όσους δεν έχουν βρει ακόμα την γάτα, ρίξτε μια ματιά κάτω δεξιά στην εικόνα. Μπορείτε να την δείτε να κρυφοκοιτάζει πίσω από την τελευταία σειρά με τα αλυσοπρίονα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν δύο μόνιμους υπαλλήλους, τις γάτες τους, την Έμμα και τον Μαξ.  Η Merissa Ellis, της οποίας η μητέρα έχει το κατάστημα, βρίσκει τακτικά τις γάτες κρυμμένες σε γωνιές του καταστήματος και μοιράζεται φωτογραφίες τους στα social media.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ