Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο 1 στους 10 ανθρώπους θα βρει το σαλιγκάρι σε 7 δευτερόλεπτα

Μόνο άνθρωποι με πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο 1 στους 5 ανθρώπους θα βρει τον αριθμό σε 9 δευτερόλεπτα

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ανθρώπους σε έναν ζωολογικό κήπο. Κάπου κρύβεται ένα σαλιγκάρι. Μπορείτε να το βρείτε μέσα σε 7 δευτερόλεπτα;

Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα. Σαρώστε κάθε σπιθαμή της εικόνας και δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες. Έχετε 9 δευτερόλεπτα για να βρείτε το σαλιγκάρι.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε αετίσια ματιά θα βρείτε την γάτα σε 7 δευτερόλεπτα

Οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να βρει τον χαρταετό σε 9 δευτερόλεπτα

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας.

Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε το σαλιγκάρι σε 7 δευτερόλεπτα δείτε την λύση της οπτικής ψευδαίσθησης παρακάτω.

Οπτική ψευδαίσθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ