Οπτική ψευδαίσθηση: Μία κατσίκα κρύβεται σε κοπάδι προβάτων – Μπορείτε να την εντοπίσετε σε 11 δευτερόλεπτα;

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι ενθουσιάζονται με τις οπτικές ψευδαισθήσεις που γίνονται viral στο διαδίκτυο.  Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δει πράγματα ή εικόνες από τελείως διαφορετική οπτική γωνία, διαμορφώνοντας έτσι μια τελείως διαφορετική αντίληψη. Πολλές φορές, αυτές οι οπτικές ψευδαισθήσεις γίνονται μέρος των τεστ ψυχανάλυσης καθώς ρίχνουν φως στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και το επίπεδο νοημοσύνης μας.

Σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, πρέπει να εντοπίσετε την κατσίκα που κρύβεται μέσα στο κοπάδι των ασπρόμαυρων προβάτων στην εικόνα.  Το παζλ προκαλεί τους χρήστες του διαδικτύου να βρουν το κρυμμένο ζώο ρωτώντας «Υπάρχει μια κατσίκα που κρύβεται σε αυτό το κοπάδι με πρόβατα. Πόσο γρήγορα μπορείς να το βρεις;».

Έχει υποστηριχθεί ότι εάν καταφέρετε να βρείτε την κρυμμένη κατσίκα στο κοπάδι των προβάτων μέσα στην εικόνα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα, θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι εξαιρετικής ευφυΐας.

Image Source: Playbuzz

Spoiler για την οπτική ψευδαίσθηση

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να εντοπίσετε την κατσίκα, αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά τα πρόσωπα των ζώων, θα τα καταφέρετε. Τα κέρατα της κατσίκας την ξεχωρίζουν από το πρόβατο. Για την ευκολία σας, την έχουμε κυκλώσει με κίτρινο χρώμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ