Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τον κρυμμένο ιπποπόταμο σε 11 δευτερόλεπτα;

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συνήθως εικόνες ενός αντικειμένου, ενός σχεδίου ή ενός ατόμου που προκαλούν το μυαλό και αλλάζουν σχήμα. Το πώς αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλός μας διάφορα αντικείμενα είναι “κλειδί”. Σε αυτή την viral οπτική ψευδαίσθηση, μπορείτε να δείτε ότι μια ομάδα ρινόκερων έχει συγκεντρωθεί στο χωράφι με γρασίδι. Ωστόσο, κάπου μέσα στην ομάδα, κρύβεται ένας ιπποπόταμος. Το παζλ προκαλεί τους θεατές ζητώντας τους να βρουν τον ιπποπόταμο μέσα στο κοπάδι των ρινόκερων.

Μπορείτε να βρείτε τον ιπποπόταμο σε 11 δευτερόλεπτα;

Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της οπτικής ψευδαίσθησης είναι να εντοπίσουμε τον κρυμμένο ιπποπόταμο. Η εικόνα έχει αφήσει χιλιάδες ενήλικες να ξύνουν τα κεφάλια τους καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν το ζώο. Αυτή η εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης είναι απλώς ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε αυτή την εικόνα οπτικής ψευδαίσθησης και προσπαθήστε να εντοπίσετε τον κρυμμένο ιπποπόταμο ανάμεσα στο κοπάδι των ρινόκερων.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να εντοπίσετε τον ιπποπόταμο, αλλά αν κοιτάξετε το πρόσωπο του ζώου στην κεντρική δεξιά πλευρά της εικόνας, τότε θα μπορείτε να εντοπίσετε τον κρυμμένο ιπποπόταμο. Ο ιπποπόταμος έχει διαφορετική μύτη.

Υπάρχουν διάφορα είδη οπτικών ψευδαισθήσεων όπως σωματικές, φυσιολογικές και γνωστικές ψευδαισθήσεις. Η έρευνα δείχνει ότι ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κοιτάξει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία.

Πολλές φορές, αυτές οι οπτικές ψευδαισθήσεις γίνονται μέρος του τεστ ψυχανάλυσης καθώς ρίχνουν λίγο φως στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και το επίπεδο νοημοσύνης σας επίσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ