Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε ποιο γράμμα σχηματίζουν οι κόκκινες κουκκίδες;

Στη νέα οπτική ψευδαίσθηση, θα δείτε δύο εικόνες με πολλές μπλε και κόκκινες κουκκίδες. Οι κόκκινες κουκκίδες των δύο εικόνων σχηματίζουν ένα γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις βελτιώνουν τις δεξιότητες παρατήρησης και την όρασή μας. Είναι μια εξαιρετική μορφή πνευματικής άσκησης. Ένας κανονικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κοιτάξει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία. Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση μπορεί να δει κανείς στο συγκεκριμένο τεστ φωτογραφικής μνήμης, όπου απαιτείται να συνδυαστούν δύο εικόνες για να βρεθεί το γράμμα που κρύβεται πίσω από τις Κόκκινες κουκκίδες.

Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να περάσει αυτό το τεστ φωτογραφικής μνήμης. Είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους;

Οπτική ψευδαίσθηση

Οι παραπάνω εικόνες κοινοποιήθηκαν στο TikTok, προκαλώντας τους θεατές να συνδυάσουν τις κόκκινες κουκίδες που υπάρχουν στις δύο εικόνες προκειμένου να να αποκαλύψουν το κρυμμένο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι ένα τεστ φωτογραφικής μνήμης που απαιτεί από τους θεατές να συνδυάσουν τις δύο εικόνες για να δημιουργήσουν ένα πλήρες γράμμα.

Οι δύο εικόνες περιέχουν έναν αριθμό διάσπαρτων κόκκινων και μπλε κουκκίδων. Σύμφωνα με τον Tiktoker Temblorrem, μόνο το 1% του πληθυσμού μπορεί να περάσει το τεστ φωτογραφικής μνήμης.

Συνδυάζοντας τις δύο εικόνες σχηματίζεται το γράμμα «G». Εάν το βρήκατε τότε σημαίνει ότι έχετε φωτογραφική μνήμη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ