Οι φράσεις που «απαγορεύονται» σε μια συνέντευξη για δουλειά

Όταν πας σε συνέντευξη για δουλειά, υπάρχουν μερικές φράσεις που καλό είναι να αποφεύγεις, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν αρνητική εντύπωση στον εργοδότη.

Ορισμένες από αυτές τις φράσεις είναι οι εξής:

  1. «Δεν έχω διαβάσει την αγγελία εργασίας αλλά…» Αυτή η φράση δείχνει έλλειψη προετοιμασίας και ενδιαφέροντος για τη θέση.
  2. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό για τον εαυτό μου» Αυτή η φράση μπορεί να δείξει ότι έχεις έλλειψη αυτοκριτικής και ότι δεν συνειδητοποιείς τις αδυναμίες σου.
  3. «Αυτή η θέση φαίνεται βαρετή, αλλά χρειάζομαι τη δουλειά». Αυτή η φράση ή κάποια παρόμοια με το ίδιο νόημα, δείχνει έλλειψη ενθουσιασμού και δέσμευσης για τη θέση.
  4. «Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της θέσης;» Αυτή η φράση μπορεί να δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και αγνοία για τη θέση.
  5. «Ο προηγούμενος εργοδότης μου ήταν απαίσιος». Αυτή η φράση δημιουργεί αρνητική εντύπωση για την επαγγελματική σου ηθική και σχέση με τους προηγούμενους εργοδότες.
  6. «Δεν έχω καμία ερώτηση για εσάς ή την εταιρεία». Αυτή η φράση μπορεί να δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος και έρευνας για την εταιρεία στην οποία υποτίθεται ότι θες να εργαστείς.

Tips για μια συνέντευξη για δουλειά

Συνολικά, καλό είναι να είσαι θετικός, προετοιμασμένος και να εκφράζεις ενδιαφέρον για τη θέση εργασίας και την εταιρεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ