Οι απλοί τρόποι για να καθαρίσετε την μαυρισμένη πλάκα στο σίδερο ρούχων

Πολλές φορές όταν σιδερώνετε τα ρούχα σας υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν λεκέδες ή μαύρα στίγματα στην πλάκα της ηλεκτρικής συσκευής. Οι λεκέδες αυτοί μπορεί να αφήσουν σημάδια και σε άλλα ρούχα όταν τα σιδερώνετε. Όμως, στην περίπτωση αυτή, μην βιαστείτε να αντικαταστήσετε την συσκευή, καθώς υπάρχουν εύκολοι τρόποι καθαρισμού.

Για να καθαρίσετε τα καμένα υπολείμματα από την πλάκα στο σίδερο ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ
2. Προσθέστε αρκετό νερό για να φτιάξετε μια πάστα
3. Απλώστε την πάστα στην πλάκα του σίδερου
4. Αφήστε την πάστα να δράσει για 30 λεπτά
5. Τρίψτε την πάστα με ένα μαλακό πανί
6. Ξεπλύνετε την πλάκα με νερό

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε τα μαύρα στίγματα από την πλάκα στο σίδερο ρούχων είναι να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στην πλάκα και τρίψτε με ένα μαλακό πανί. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την πλάκα με νερό.

Εάν τα καμένα υπολείμματα είναι επίμονα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σίδερο στη μέγιστη θερμοκρασία του και στη συνέχεια με αυτό να σιδερώσετε ένα φύλλο βρεγμένου χαρτιού κουζίνας. Έτσι τα καμένα υπολείμματα θα αφαιρεθούν πιο εύκολα από την πλάκα της συσκευής σιδερώματος.

Μερικές ακόμη συμβουλές για τον καθαρισμό των καμένων υπολειμμάτων από την πλάκα στο σίδερο ρούχων

  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σκληρά καθαριστικά ή συρματάκια για να καθαρίσετε γιατί μπορεί να καταστρέψουν την επίστρωση της πλάκας.
  • Εάν το σίδερό σας έχει ατμό, να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό νερό στο δοχείο του ατμού. Το βρώμικο νερό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την παραγωγή ατμού.

Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα διατηρήσετε την πλάκα στο σίδερο ρούχων σας καθαρή για περισσότερο καιρό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ