Netflix: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη «Δεσποσύνη» που ανατρέπει τα κλασικά παραμύθια

Εάν σας λείπει η Eleven (από Stranger Things), μην φοβάστε: Στο «Damsel» (τη νέα ταινία του Netflix με τη σκηνοθετική υπογραφή του Juan Carlos Fresnadillo), η Millie Bobby Brown μπαίνει σε ένα διαφορετικό είδος Upside Down.

Ως αποφασιστική και θαρραλέα Elodie, η Brown ανατρέπει το παραδοσιακό σενάριο των παραμυθιών αφού υποδύεται μία πριγκίπισσα, της οποίας η ευτυχία διακόπτεται βάναυσα όταν ο «Γοητευτικός Πρίγκιπάς» της την προσφέρει ως θυσία σε έναν δράκο.

Στο σενάριο του Dan Mazeau, αυτό που φαίνεται πως αιχμαλώτισε το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη ήταν η ιδέα να δούμε την περιπέτεια φαντασίας μίας πριγκίπισσας και ενός δράκου σε ένα διαφορετικό Upside Down. «Ήταν ένα πολύ έντονο ταξίδι που ήμουν τόσο ενθουσιασμένος να σχεδιάσω και να αναπτύξω. Στην ουσία, αυτή είναι μια τόσο όμορφη ιστορία για μια νεαρή γυναίκα που γίνεται ισχυρή, ανεξάρτητη και ενδυναμωμένη ενήλικη. Η Elodie δεν έχει κανένα είδος υποστήριξης. Είναι μια πραγματική εμπειρία επιβίωσης», είπε ο Fresnadillo.

Η νέα ταινία του Netflix διαθέτει απόκρημνους βράχους, γιγάντια σπαθιά, τον προαναφερθέντα πολύ μεγάλο δράκο, καθώς και την Angela Bassett, την Robin Wright και τον Nick Robinson. Τι περισσότερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;

Τι θα δούμε στο «Damsel»;

Στο Damsel βλέπουμε τη Brown ως μια υπάκουη, καλή κοπέλα, η οποία δέχεται να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα – μόνο για να ανακαλύψει ότι όλα ήταν μια παγίδα: Η βασιλική οικογένεια την έβλεπε ως θυσία για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος. Στη συνέχεια ρίχνεται σε μια σπηλιά με έναν δράκο που αναπνέει φωτιά. Τα μέσα που διαθέτει για να παλέψει για τη ζωή της είναι η εξυπνάδα και η θέλησή της να επιβιώσει.

Καθώς η Elodie παλεύει να επιβιώσει μόνη της στα έγκατα της φωλιάς του τέρατος, είναι τα μάτια και τα αυτιά του κοινού. «Νιώθεις ότι βιώνεις το ταξίδι της επιβίωσης και της αντιμετώπισης αυτού του πλάσματος με την Elodie», λέει ο Fresnadillo.

Υπό τους ήχους του «Run from Me» του Timber Timbre, το teaser της ταινίας παρουσιάζει την Elodie να σαγηνεύεται από τη βασιλική οικογένεια και το τι ακολουθεί καθώς αγωνίζεται να επιβιώσει στα βάθη μιας σπηλιάς. «Για γενιές, ήταν καθήκον μας να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας», ακούγεται στο teaser. «Έτσι, απόψε, συμμετέχετε σε μια μακρά σειρά γυναικών που βοήθησαν στην οικοδόμηση αυτού του βασιλείου». Το πραγματικό νόημα της φράσης αποκαλύπτεται από τη σκηνή που το συνοδεύει όπου η Brown αγγίζει με το χέρι της τον τοίχο της σπηλιάς, όπου τα ονόματα των προηγούμενων αιχμαλώτων γυναικών έχουν σκαλιστεί στην επιφάνεια.

Είναι μια δυσοίωνη και συγκινητική στιγμή και αποτυπώνει το ύφος της ταινίας. «Είναι μια συναρπαστική περιπέτεια με μια πραγματικά σκοτεινή ανατροπή για να σε φέρει στα όριά σου», λέει ο Fresnadillo. «Ως κινηματογραφιστής, ένα από τα πράγματα που πάντα θέλω να κάνω είναι να εκπλήσσω το κοινό με μια νέα άποψη για μια ιστορία. Ειδικά αυτού του είδους [παραδοσιακή ιστορία] — πρέπει να εκσυγχρονίσουμε αυτές τις ιστορίες με νέες ιδέες, να βρούμε πιο μοντέρνους και πραγματικούς τρόπους, για να συνδεθούμε με το κοινό».

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν δεν συναντιέστε καθημερινά με έναν δράκο, θα  αναγνωρίσετε πολλά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Elodie σε όλη την ιστορία. «Προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο πιο αληθινό μπορούμε», προσθέτει. «Είναι μια φανταστική ιστορία, αλλά βασίζεται στην πραγματικότητα».

Ποιο είναι στο καστ του Damsel;

Η Brown «έχει παρελθόν» με σύνθετους χαρακτήρες που βρίσκονται σε τραγικές συνθήκες. Είτε πρόκειται για την ανεπανάληπτη  ερμηνεία της ως Eleven στο Stranger Things είτε για τη θαρραλέα Enola Holmes, η ηθοποιός ερμηνεύει ρόλους με απίστευτο δυναμισμό. Ωστόσο, ο Fresnadillo επισημαίνει ότι η Damsel φέρνει στις οθόνες μας μια πλευρά της Brown που δεν έχουμε ξαναδεί.

«Ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε τη Mille», λέει. «Είναι μια πολύ χαρισματική, αστραφτερή προσωπικότητα. Έχει αυτή την ιδιότητα που έχουν μόνο τα αστέρια, που είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Έχει την ικανότητα σε αυτή την ταινία, με έναν τόσο μαγικό τρόπο, να παίρνει το κοινό μαζί της στο ταξίδι της και να το παρασύρει σε αυτό το είδος της σκοτεινής, έντονης και συναρπαστικής περιπέτειας που αντιμετωπίζει. Είναι η καρδιά της ταινίας».

Στην ταινία θα μας καθηλώσουν επίσης με τις ερμηνείες τους οι ηθοποιοί Αngela Bassett και Robin Wright, οι οποίες πρωταγωνιστούν ως θετή μητέρα και νέα πεθερά της Elodie, αντίστοιχα.

Επίσης παγιδευμένοι σε αυτόν τον ιστό ίντριγκας και μαγείας είναι οι Ray Winstone, Nick Robinson, Brooke Carter και Shohreh Aghdashloo. Α, και ένας δράκος.

Πότε έρχεται η «Δεσποσύνη» στο Netflix;

Η Damsel θα είναι διαθέσιμη στο Netflix το 2024. Πάνω απ’ όλα, ο Fresnadillo ελπίζει ότι το κοινό θα παραμείνει ανοιχτόμυαλο καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της ταινίας. «Αυτό είναι ένα ταξίδι που θα σας οδηγήσει σε ένα σύμπαν που νομίζετε ότι γνωρίζετε. Αλλά ανακαλύπτουμε μια νέα άποψη για τα παραμύθια και τις περιπέτειες φαντασίας». Καλύτερα σφίξτε τους κορσέδες σας και ακονίστε τα σπαθιά σας.

Πηγή: FOXreport.gr

 

Netflix: 5 κλασικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας

Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε τις δύο σωστές απαντήσεις; Μόνο 1 στους 1.000 ανθρώπους μπορεί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ