Νέος δίσκος από τον Mark Knopfler των Dire Straits

Ο Mark Knopfler, πρώην αρχηγός, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Dire Straits, πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ στις 12 Απριλίου, μέσω της δικής του δισκογραφικής εταιρίας “British Grove” και με διανομή από την ΕΜΙ. Ο γενικός τίτλος του νέου μεγάλου δίσκου θα είναι “One Deep River”. Ακούστε παρακάτω ένα πρώτο απόσπασμα, το κομμάτι “Ahead Of The Game”.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Όμως, κάθε φορά που γράφω κάτι για αυτόν τον γίγαντα της βρετανικής rock μουσικής σκηνής ή για το θρυλικό συγκρότημα των Dire Straits, μου είναι σχεδόν αδύνατο να μην αναφερθώ στις δύο συναυλίες, που τους είχα διοργανώσει τον Μάϊο του 1985 στο ΣΕΦ.

Mark Knopfler 1

Ένα περιστατικό ήταν όταν έβγαλα όλη την ομάδα του συγκροτήματος, συν τους δικούς μου συνεργάτες, συνολικά πάνω από 60 άτομα, για φαγητό στην ταβέρνα “Λωξάντρα”, που υπήρχε τότε στην Γλυφάδα. Μιας και ως διοργανωτής των ελληνικών συναυλιών της παγκόσμιας τότε περιοδείας, έκατσα δίπλα στον Mark Knopfler, δεν έχασα την ευκαιρία να του κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Mark Knopfler 1
British guitarist Mark Knopfler performs during the 44th Montreux Jazz Festival in Montreux July 15, 2010. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Μία από τις ερωτήσεις μου, μιας και μου είχε κάνει εντύπωση, ήταν “πως και γιατί, μετά το live άλμπουμ “Alchemy” στράφηκε στις κιθάρες Schecter Strat, ενώ προηγουμένως έπαιζε βασικά με Fender Stratocaster. H απάντηση ήταν ότι στα συγκερκιμένα 2-3 κομμάτια Schecter, που είχε βρει (τα δύο στη Νέα Υόρκη), φόραγαν κάτι vintage μαγνήτες, που έδιναν ξεχωριστό ήχο, που τελικά απολαύσαμε όλοι μας. Αυτά, ανάμεσα στον ταραμά και στα φασόλια μαυρομάτικα…!

Mark Knopfler 2

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Χ (Twitter): @IosifAvramoglou – Facebook.com/avramoglou – Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ