Μοσχαράκι με μπρόκολο σε σάλτσα σόγιας: Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή, έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά

Θέλετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 15 λεπτά; Αυτή η συνταγή για μοσχάρι με μπρόκολο σε σάλτσα σόγιας είναι η τέλεια επιλογή! Είναι εύκολη στην παρασκευή της και αποτελείται από υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Συνταγή για νόστιμο μοσχάρι με μπρόκολο

Υλικά

  • ⅔ φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γρ.  μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κεφάλι μπρόκολο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το άμυλο καλαμποκιού, τη σάλτσα τσίλι, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1/4 φλιτζανιού νερό και αφήνουμε το μείγμα για τη μαρινάδα στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τη μπριζόλα και μαγειρεύουμε, αναποδογυρίζοντας τη μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-4 λεπτά.
  4. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι με το κρέας.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει πιο παχύρρευστη η σάλτσα, για 3-4 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ