Μητέρα «φορτώνει» τα παιδιά της με επιπλέον διάβασμα και τους μαθαίνει τις δουλειές του σπιτιού – «Υπάρχει πρόστιμο, όταν δεν έχουν καλή συμπεριφορά»

Η Rosie Graham, μητέρα τριών παιδιών, λέει ότι δίνει επιπλέον ασκήσεις στα παιδιά της, προκειμένου να τους παρέχει πλήρη εκπαίδευση, αφού δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στο σχολείο.

«Το σπίτι των πεθερικών μου είναι αηδιαστικό – Δεν θέλω να πηγαίνει εκεί το παιδί μου» – Μέλλουσα μητέρα ξεσπά και ζητά συμβουλές

Ο όρος “γονέας-ελικόπτερ﨔 περιγράφει το υπερπροστατευτικό στιλ γονέα που παρεμβαίνει με υπερβολικό τρόπο στην ανατροφή του παιδιού, όπως το ελικόπτερο που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας. Σύμφωνα με την ειδικό Sarah Ockwell-Smith, συνήθως, ένας γονέας-ελικόπτερο υιοθετεί το συγκεκριμένο στιλ επειδή κάτι έχει συμβεί στη δική του ανατροφή και έτσι, διαμόρφωσε την αντίληψη ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τα παιδιά (όπως και οι δικοί τους γονείς δεν τους εμπιστεύονταν).

«Έχουν ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες από τα παιδιά τους- είναι επιεικείς και δεν εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αφού θεωρούν ότι δεν είναι ικανά να πάρουν σωστές αποφάσεις από μόνα τους. Αν και οι προθέσεις τους είναι καλές, συχνά είναι λανθασμένες».

Έδωσε τελεσίγραφο στον σύζυγό της επειδή δεν έχει πει εδώ και 3 χρόνια στους γονείς του ότι έχει παντρευτεί – «Ή τους μιλάς, ή χωρίζουμε»

Η 29χρονη μητέρα της ιστορίας από το Bedforshire επιμένει ότι το επιπλέον διάβασμα κάνει πολύ καλό στα τρία παιδιά της, έξι, πέντε και δύο ετών.  Για τον λόγο αυτό, κάνουν επιπλέον ασκήσεις το σαββατοκύριακο, ενώ μαθαίνουν διάφορες δεξιότητες ζωής και τις δουλειές του σπιτιού.

Δεν βασίζεται μόνο στο σχολείο για την εκπαίδευση των παιδιών της

«Δεν βασίζομαι εξ ολοκλήρου στο εκπαιδευτικό σύστημα επειδή οι δάσκαλοι πιέζονται πολύ στη διδασκαλία μεγάλου όγκου μαθητών και απίστευτης γραφειοκρατίας.  Άρα, δεν υπάρχει χρόνος να μάθουν στα παιδιά αναλυτικά, δίνοντάς τους αμέριστη προσοχή στη διδασκαλία. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει επαρκή χρηματοδότηση, και είναι άδικο να περιμένουμε από τους δασκάλους να διδάξουν σε όλες τις τάξεις, με διαφορετικές ανάγκες, σε εξαιρετικό επίπεδο. Θεωρώ το εκπαιδευτικό σύστημα ως υποστηρικτικό, ως μία πολυτέλεια που δεν παρέχεται σ’ όλους τους ανθρώπους»

Η σύζυγός του απέβαλε κι αυτός βγήκε για ποτό με άλλη γυναίκα για να την «βοηθήσει» να γίνει μητέρα – «Αισθάνομαι προδομένη»

Για τον λόγο αυτό, η Rosie θεωρεί ότι η εκπαίδευση δεν είναι αμιγώς καθήκον των καθηγητών, αλλά και των γονέων.

«Το σχολείο των παιδιών μου, έχει εξαιρετικούς καθηγητές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εκπαίδευσή τους είναι αποκλειστική ευθύνη του σχολείου. Ως γονέας, έχω ευθύνη για την εκπαίδευση των παιδιών μου, το σχολείο είναι απλώς επιπλέον πολυτέλεια.  Κάθε σαββατοκύριακο, κάνουμε μαθηματικά, Αγγλικά και χημεία, με την μορφή φυλλαδίων, πειραμάτων και καθημερινών ασκήσεων. H κόρη της κάνει έξτρα δραστηριότητες ώστε να εξασκήσει τις κινητικές του δεξιότητες καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια.  Τους διδάσκω επίσης και γενικές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν στη ζωή , όπως μαγειρική, καθάρισμα, δεξιότητες επιβίωσης όπως δημιουργία καταφυγίων, αναγνώριση φυτών, επιβίωση στο νερό».

Το αυστηρό πρόγραμμα ύπνου και διατροφής

Η Rosie, κοινοποιεί τις απόψεις της στο TikTok (@liferaisingthree), και ακολουθεί αρκετά αυστηρά προγράμματα ύπνου και διατροφής.

Εξηγεί: «Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες χρειάζονται από 10 έως 14 ώρες ύπνου το βράδυ. Όταν κοιμούνται, οι ρυθμοί της καρδιάς και η πίεση χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να ανανεώνονται και να ξεκουράζονται. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από αρκετό ύπνο για μία υγιή ανάπτυξη-ειδικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου».

«Συχνά, μου λένε ότι βάζω τα παιδιά πολύ νωρίς για ύπνο – περίπου από τις 6 έως τις 6.30 αλλά κοιμούνται αμέσως και συμπληρώνουν 12 ώρες ύπνου. Δεν με ενδιαφέρει αν η κάθε μία αφήνει το παιδί της έως τις 10μ.μ., δεν με νοιάζει», αναφέρει.

«Ακολουθώ αυτή την τακτική με τα παιδιά μου χρόνια τώρα και έχουν συνηθίσει.  Τρώνε, παίζουν και περνάμε χρόνο μαζί. Μετά, κάνουμε μπάνιο, λέμε ιστορίες και πηγαίνουμε για ύπνο», προσθέτει.  «Μαγειρεύω πριν να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο, ώστε όταν τελειώνουν να τους περιμένει ένα θρεπτικό γεύμα. Δεν έχει νόημα να τους δώσω ένα σνακ όταν θέλουν και την ώρα του κανονικού φαγητού να μου πουν ότι δεν πεινάμε».

«Δεν έχουμε εξαιρέσεις-οι εξωσχολικές δραστηριότητες ξεκινούν από τις 4.30 και έπειτα, οπότε τρώνε πριν να φύγουν».

Προτιμά την φύση από το λάπτοπ

Η Rosie, η οποία δεν επιτρέπει στα παιδιά της να κοιμούνται πουθενά αλλού εκτός από τα σπίτια των μελών της άμεσης οικογένειας, είναι επίσης επιφυλακτική με τον χρόνο χρήσης της τεχνολογίας, προσπαθώντας να αξιοποιεί στον χρόνο με τα παιδιά της στη φύση.
Παραδέχεται: «Δεν θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου μπροστά σε μία οθόνη. Δεν χρησιμοποιούμε την τεχνολογία μέσα στην εβδομάδα».

«Με τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν ανενόχλητα τον κόσμο.  Αξιοποιούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, τις ομαδικές ικανότητες, βελτιώνουν τη σωματική τους υγεία. Τα παιδιά μου λατρεύουν τη φύση και τους αφήνω να έχουν tablet μόνο μία φορά, το σαββατοκύριακο.  Μέσα στην εβδομάδα, δεν χρησιμοποιούμε τεχνολογία και περνάμε ποιοτικό χρόνο παρέα».

«Δεν περνούν τον χρόνο τους σε βιντεοπαιχνίδια, αλλά περνάμε τον χρόνιο μας παρέα, στη φύση.  Ξυπνάνε νωρίς και έτσι περνάμε μαζί κανένα δίωρο πριν από το σχολείο», συμπληρώνει

Χαρτζιλίκι και πρόστιμο

Επιπλέον, η Rosie, δίνει στα παιδιά της χαρτζιλίκι, βοηθώντας τα να γίνουν πειθαρχημένα και να αποκτήσουν συνήθειες αποταμίευσης. Εξηγεί: «Τα παιδιά παίρνουν 8 ευρώ χαρτζιλίκι την εβδομάδα. Πρέπει να κρατήσουν 3 ευρώ ως αποταμίευση και μπορούν να ξοδέψουν 5 ευρώ το Σαββατοκύριακο, εφόσον φέρθηκαν με σεβασμό και έκαναν πράγματα όπως να στρώνουν το κρεβάτι τους όλη την εβδομάδα. Αν δεν τα έχουν κάνει αυτά, τότε τους αφαιρώ ένα ευρώ για κάθε φορά που φέρθηκαν με ασέβεια σε εμάς ή μεταξύ τους»

«Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται αυτή η συνέπεια γιατί αλλιώς δεν θα μάθουν τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Θα μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι είναι εντάξει να συμπεριφέρονται με ασέβεια επειδή δεν θα υπάρξουν συνέπειες, και αυτό δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.  Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου ξέρουν ότι είμαι ομολογουμένως ελεγκτική, οπότε το έχουν συνηθίσει».

Η Rosie, παραδέχεται ότι, στο διαδίκτυο έχει δεχτεί κριτική για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να μεγαλώνει τα παιδιά της.  Κατέληξε λέγοντας: «Συχνά λαμβάνω σχόλια online που λένε ‘κακόμοιρα παιδιά’ ή ‘δεν διασκεδάζουν καθόλου’  Αλλά αυτά τα σχόλια προέρχονται συχνά από τεμπέληδες γονείς που δεν έχουν την πειθαρχία να εφαρμόσουν και να διατηρήσουν μια τέτοια ρουτίνα. Συχνά δέχομαι κακόβουλα και υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ