Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη: Από το Μονακό έως τη Φλόριντα, ένα υπερβατικό ταξίδι «από τη γη στον ουρανό»

Πάντα δημιουργική και αεικίνητη, η διεθνώς αναγνωρισμένη ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη ετοιμάζεται για την έκθεση με τίτλο «Between earth and heaven» (Μεταξύ γης και ουρανού), που θα παρουσιάσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου, στην γκαλερί «YellowKorner Monaco» στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Η σημαντική Ελληνίδα ζωγράφος, μέσα από τη θεματική των έργων της που εμπνέονται από τη φύση, προσκαλεί τους θεατές σε ένα υπερβατικό ταξίδι, «από τη γη στον ουρανό», για να εξερευνήσουν τις περίπλοκες συνδέσεις μεταξύ γης και ουρανού, ανθρωπότητας και φύσης.

Με γνώμονα την εξέχουσα θέση που κατέχουν τα δένδρα στην τέχνη, στη μυθολογία και στον πολιτισμό, καθώς συμβολίζουν την ανάπτυξη, την ανανέωση και τον κύκλο της ζωής, και ενόψει των περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως είναι η αποψίλωση των δασών, η απώλεια οικοτόπων και η ρύπανση, η Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αξιοποιεί το δημιουργικό της ταλέντο για να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει δράση.

Στόχος της έκθεσης είναι να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και διασύνδεση του κοινού με τη φύση αλλά και να εμπνεύσει προβληματισμό, διάλογο και δράση για την προστασία της και για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η καλλιτέχνις επιδιώκει να ρίξει φως σε οικολογικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και η καταστροφή των οικοτόπων, εμπνέοντας το κοινό να εξερευνήσει τρόπους για να συμβάλει στις προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος. Η έκθεση, που υποστηρίζεται από την Communauté Hellénique de Monaco, φιλοξενείται σε τρία κτίρια, υπό την επιμέλεια της Ελυας Τσουβελεκάκη: στο «The Prince Albert of Monaco Foundation» μέχρι τις 30 Μαΐου, στην γκαλερί «YellowKorner Monaco» (1 Av. Henry Dunant) και στο «Stelios Philanthropic Foundation» (14 Quai Antoine 1er). Mέρος των εσόδων και από τις τρεις εκθέσεις θα διατεθεί στο «Prince Albert II of Monaco Foundation».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη υποστηρίζει το «Prince Albert II of Monaco Foundation». Το 2019, έργο της που έφερε την υπογραφή του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ δημοπρατήθηκε στο φιλανθρωπικό γκαλά για την προστασία της Μεσογείου από τα πλαστικά, ενώ έργα της έχει εκθέσει το 2000, το 2004, το 2018 και το 2024.

Αφιέρωμα στο Μαϊάμι

Η εκθεσιακή δραστηριότητα της Μ. Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη συνεχίζεται τον Μάιο, με τα εγκαίνια της έκθεσής της στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στην περιοχή των τεχνών NAPLES, με θεματολογία τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στην γκαλερί «Things I like by Catherine», της Catherine Ehrenberger. Με την ευκαιρία των αγώνων της Φόρμουλα 1 που θα διεξαχθούν τον Μάιο στο Μαϊάμι, θα γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φημισμένη ζωγράφο.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ