Μην πετάς το μπαγιάτικο ψωμί – 5 ιδέες για να μην μείνει ούτε… ψίχουλο

Αν σε έβλεπε η γιαγιά σου να πετάς το μπαγιάτικο ψωμί θα σου έλεγε «μεγάλη αμαρτία». Τι να κάνεις όμως που από κάποια μέρα και μετά το ψωμί γίνεται αρκετά σκληρό και δεν τρώγεται. Επιπλέον τα παιδιά λαχταρούν φρέσκο ψωμάκι και γκρινιάζουν.

Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό χωρίς θέρμανση

Πώς να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

  1. Στον κιμά για μπιφτέκια

Ο πιο γνωστός τρόπος που ενδεχομένως ήδη έχεις εφαρμόσει είναι να το βάλεις στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσεις στον κιμά όταν έρθει η ώρα να φτιάξεις μπιφτέκια.

 2. Αυγόφετες

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς απορρυπαντικά

Να φτιάξεις τις γνωστές αυγόφετες που αρέσουν σε όλη την οικογένεια.

Ξύδι: Θαυματουργό στο καθάρισμα – 5+1 τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε

 3. Κρουτόν

Μπορείς να κόψεις το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες και στη συνέχεια σε κύβους. Ψήνεις στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά και έτσι έχεις έτοιμα κρουτόν για την σαλάτα σου. Αν προτιμάς τα μυρωδάτα κρουτόν, μπορείς να τα πασπαλίσεις με αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και μετά να τα ψήσεις.

4. Γαλέτα για πανάρισμα

Αφαίρεσε την κόρα, κόψε την ψίχα σε κομμάτια και στη συνέχεια ρίξε τα στο multi για να τα κάνεις ψίχουλα. Προσθέτεις αν θέλεις αλατοπίπερο ή ρίγανη και απλώνεις σε μία λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν (σαν χοντροκομμένη φρυγανιά). Τα χρησιμοποιείς για να πανάρεις ό,τι θέλεις.

5. Σκορδόψωμο

Σε ένα μπολ ανακατεύεις σκόρδο, βούτυρο, ελαιόλαδο και αλάτι. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Ψήνεις τις φέτες ψωμιού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Με ένα πινέλο απλώνεις το μίγμα στο ψωμί και ψήνεις για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνεις ψιλοκομμένο μαϊντανό και έτοιμο το σκορδόψωμο για ορεκτικό.

Έξτρα tip: Όταν το ψωμάκι είναι ακόμη φρέσκο, εάν δεν φαγωθεί, κόψε το σε φέτες και μετά βάλε το στην κατάψυξη. Μία μέρα που θα ξεμείνεις από ψωμί, το βγάζεις, το ζεσταίνεις στον φούρνο και έχεις ολόφρεσκο ψωμί μέσα σε 3 λεπτά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ