Μία οπτική ψευδαίσθηση από το 1880: Μπορείτε να εντοπίσετε τον άνθρωπο σε αυτό το σκίτσο;

Η σημερινή οπτική ψευδαίσθηση έρχεται από το μακρινό 1880. 

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι εξαιρετικές στο να ξεγελούν τον εγκέφαλό μας και είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Βοηθούν στην ανάλυση του τρόπου με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται διάφορα ερεθίσματα. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα διαφορετικά από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η παρακάτω εικόνα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1880 ως ένα δύσκολο παζλ και σχεδιάστηκε για παιδιά. Σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, υπάρχει το πρόσωπο ενός άνδρα κρυμμένο μέσα στο σκίτσο του κουνελιού.

οπτική ψευδαίσθηση

Η υπόδειξη για την εύρεση του προσώπου του άνδρα είναι ότι η εικόνα δείχνει διαφορετικά αντικείμενα ανάλογα με την πλευρά που την κοιτάτε. Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Έτσι, το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της οπτικής ψευδαίσθησης είναι να εντοπίσουμε το πρόσωπο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Η εικόνα έχει αφήσει χιλιάδες ενήλικες να ξύνουν τα κεφάλια τους καθώς προσπαθούν να κατασκοπεύσουν το πρόσωπο που κρύβεται μέσα στο σκίτσο του ζώου.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση κουνελιού είναι στην πραγματικότητα μια οπτική ψευδαίσθηση αναστροφής. Αναποδογυρίστε το και γίνεται άντρας με μεγάλο μουστάκι. Εάν κοιτάξετε την εικόνα μόνο από μια γωνία, τότε είναι δύσκολο να βρείτε το πρόσωπο του άνδρα. Ο εγκέφαλός μας τείνει να δέχεται τη μια ερμηνεία και να αγνοεί την άλλη.

οπτική ψευδαίσθηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ